Canicross At Sea weekend 2019 

Na het succesvolle Canicross at Sea weekend vorig jaar, organiseren we ook dit jaar weer het driedaagse evenement.  Dit jaar vindt het Canicross at sea evenement plaats op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 september.   Twee weken later dan normaal en met wat aanpassingen vanwege een hobbelige weg richting het organiseren van CAS 2019.

Wat kun je dit weekend doen ?

Vrijdag 20 September 
Om 19.00 uur kun je deelnemen aan een cross/bike/step training.  Deze training vindt plaats op de schelphoek en is ongeveer 3,6 kilometer.

Zaterdag 21 September
Op zaterdagochtend kun je deelnemen aan een training op het wedstrijd parcours van de canicross wedstrijd in Bruinisse.

Op zaterdagmiddag vanaf 14.00 uur kun je deelnemen aan diverse workshops. 

De zaterdagavond vanaf 19.30/20.00 sluiten we af met een heerlijke BBQ.  Hiervoor rekenen we een kleine bijdrag van 15 euro per persoon.  Dit is exclusief drank dus vergeet deze niet zelf mee te nemen !

Zondag 22 september
Op zondag organiseren we een bos- en/of strandtraining en voor de BiBa bokaal liefhebbers hebben we iets speciaals ;-)   We starten om 10.00 uur vanaf de Westerschouwen Bosweg en het parcours is circa 6 kilometer.

Afsluiten doen we om 13.30 uur met een lunch.  De kosten voor deze lunch bedraagt 14,00 euro per persoon.

Voor alles geldt dat alles mag en niets moet. 

Wil je deelnemen meldt je dan middels het invullen van onderstaand formulier aan. 
Voor verdere details over exacte locaties, tijdstippen en onderdelen zie onze facebook pagina.

We zien je graag op CAS 2019 !

 

 

 

INSCHRIJFFORMULIER CAS 2019

BRUNNING CAS
Deelnemers aan CAS 2018

CAS 01

CAS 02

Lees verder

PSR18 600pxTHE PYRENEES STAGE RUN (PSR 2019)

De Pyreneeën Stage Run vindt dit jaar plaats van 1 t/m 7 september en dit jaar nemen we met twee teams deel aan deze loodszware, 7-daagse wedstrijd met in totaal 250 kilometers met een maar liefst 15.000 hoogtemeters. Het eerste team bestaat uit Ilse en Birgit en het tweede team uit Robert & Bastian.

Lees verder

MULLERTHAL FOLDER KLEINWINTERTRAIL WEEKEND MULLERTHAL OP 11,12 en 13 JANUARI 2019

Na het succes van het eerste B-runnintrailweekend gaan we in 2019 weer naar het Mullerthal. Tijdens dit weekend kan je volop genieten van de mooie omgeving, frisse lucht, het lekkere eten en de gezelligheid van je medetrailers. Vrijdagavond starten we met een nachttrail van ongeveer 7 km, zaterdag is er keus tussen 37 en  ongeveer 23 km en zondag sluiten we af met een trail van ongeveer 16 km in Duitsland. We slapen in het Trail-innhotel in Berdorf op basis van half pension www.trail-inn.lu 

Lees verder

logoSwiss Trail Tour 28-29-30 September 2018

“Wat nu?”; dachten Bastian, Robert, Dick en ik toen we uitgeloot waren voor de UTMB (Ultra Trail de Mont Blanc). We zijn toen gaan zoeken op internet en op verschillende trailsites en zo kwamen we op de de Swiss Trail Tour, een 3 daagse stagerun in Zwitserland, in Lenk. Een evenement dat voor de eerste keer op die locatie georganiseerd werd dus er was nog niet zoveel over bekend maar het zag er allemaal wel al mooi en uitdagend uit. Tevens was het een goede test voor het doel van 2019...de TAR!

Lees verder

hochkoningtrailHochkonigman, Oostenrijk, 2 juni 2018
47 km, 2750 H+

Wat was het weer een belevenis en wat ben ik toch graag in de bergen...
Donderdagavond vertrokken we richting Oostenrijk om de Hochkonigman te lopen onder leiding van de Bredasebergbaronnen. In Maria Alm aangekomen hebben we eerst onze startnummers opgehaald en daarna naar Dienten, naar Die Alteschule, om te overnachten en heerlijk te eten. Elly heeft ons goed verwend.

Lees verder

DINAMI (2)Trailclinic Westerschouwen

Vandaag zijn de Dinami-runners weer eens op pad geweest. Deze keer voor een Trailclinic in Westerschouwen onder leiding van de internationale toppers Michel Buijck, Tim Pleijte en Renate de Reus. Na de koffie en heerlijke appeltaart van La Baguette hebben ze meer dan 2 uur door het bos, berg op en af gelopen, technieken geleerd, grenzen verlegd en veel moois gezien en ook nog genoten. Daarna hebben ze genoten van een uitgebreide lunch bij de Molenberg geheel verzorgt door Marcel Willemse en zijn team.

Iedereen superbedankt voor de de leuke dag !

mullerthal trailMullerthal Trail 2018
Vrijdag om 11:00 uur vertrek vanuit Zierikzee richting Luxemburg om 3 dagen lang daar in de heuvels het trailrunnen maar weer eens op de echte wijze te beleven. Met 18 lopers, waaronder een 12-tal Bosbokken, verblijven we in hotel Trail-Inn in het plaatsje Berdorf. De weersvoorspellingen wijzen op prima hardloop-weer, dus vol goede moed snellen we richting Luxemburg. Verdeeld over 2 auto's rijden Erwin, Marleen, Jacqueline, Bart, Lianne, Johnny, Serge en Dick totdat we het cafeïne-tekort moeten aanvullen. Toevallig ontmoeten we daar Birgit, Ilse, Bastian en Robert die ook Rianne in Heinkenszand hebben opgepikt. Verder richting Berdorf. Na een voorspoedige reis treffen we daar de overige 6 lopers, Angelique, Wessel, Mirjam, Jolanda en Barry. De kamers worden bevolkt, waarna we een heerlijke pastamaaltijd nuttigen.

Lees verder

ironmen luxVan recratief loper naar Ironman
In mijn jeugd ben ik altijd bezig geweest met sport. Vanaf een jaar of 8 heb ik handbal gespeeld en na mijn studie ben ik bij de reddingsbrigade actief geweest met roeien, zwemmen en hardlopen. Een aantal werkgevers later en de komst van 2 kinderen zorgen er voor dat ik andere keuzes maak en het houdt bij een keer per week squashen.

In 2016 besluit ik met 2 vrienden om deel te nemen aan een kwart triathlon. Mijn conditie blijkt suboptimaal te zijn en ik besluit na een paar weken aanmodderen dat ik hulp nodig heb. Ik stuur in begin april een e-mail aan Birgit.Na een intake waaruit geen gekke dingen naar voren komen we tot de conclusie dat ik geholpen ben met training op uithoudingsvermogen en core training. We starten met schema’s van 3-4 weken waarin we 1 keer gezamenlijk trainen en ik zelf 2 á 3 keer hardloop en 2 keer start met oefeningen. Zo’n kwart triathlon bestaat echter uit 3 onderdelen. Daarom zwem ik ook 1 keer per week en koop ik een fiets die ik vrijwel niet gebruik tot aan de wedstrijd.

Lees verder

TRANSGRAN LOGOTrans Gran Canaria 2017
Wat een bizarre tocht, 82 km hardgelopen tenminste berg op wandelen zodra het vlak werd gingen we hardlopen. tenminste bergafwaarts probeer je ook zoveel mogelijk te rennen. Maar wat was het mooi en gaaf. De eerste 40 km zaten de meeste hoogtemeters in zo'n 3600, dat ging eigenlijk best soepel. We hadden goed uit geruste drankposten om de +/- 10 km met noten, chocolade, dadels, chips en nog veel meer. En die op 40 km hadden we ook nog een dropbag mogen achterlaten voor extra voeding en schone kleding en een blikje cola. Het eten was daar extra uitgebreid pasta, soep, aardappelen en nog van alles meer. Toen de 2e deel dat werd veel afdalen en we wisten dat het op het einde er nog een erg rot stuk zou komen.

Lees verder

TRAILLOGOTrailrunning evenement Trail d'Albertville
Een interview door Sportzapper...

Het idee van de Trail d'Albertville
Samen met mijn vriend willen we in februari 2017 deelnemen aan de Trans Gran Canaria. Dit is een tocht van 82 km. met 4300 hoogtemeters. Voor ons is de Trail d'Alberville eigenlijk een test. Nog nooit eerder hebben we deze afstand met dit aantal hoogtemeters gelopen. Het doel is dan ook om binnen de tijd de finish te halen. Wij gaan wel direct voor de 48 km. Er is ook een 26 km. en een 12 km. afstand.

Conditie en training

We hebben nog nooit eerder zo ver en zoveel hoogtemeters per km gelopen. Ik heb iedere maand toegewerkt naar een trail met steeds weer een langere afstand en meer hoogtemeters. Ik train ongeveer 2 x per week (hardlopen) en geef 5 uur per week sportlessen die ik zelf mee doe op de sportschool waaronder coretraining en krachttraining (pump, power). Ik ben helemaal klaar voor de Trail d'Alberville zonder blessures.

Lees verder