BenBBen je inmiddels nieuwsgierig naar wie “wij” zijn? Wij zijn Birgit en Bastian

Hoe is het allemaal B-gonnen?
Ik ben Birgit van Bockxmeer, vrienden noemen mij B, en ik ben geboren op 19-12-1975. Ik werk als fysiotherapeut en manueeltherapeut in zierikzee bij De Fyzieo en daarnaast geef ik groepslessen bij Dinami sports & fitness in Steenbergen. Mijn hobby’s zijn voornamelijk trailrunning en hardlopen, sporten met hond Baco, met de camper op pad en lekker in de bergen zijn.

In de afgelopen jaren ben ik me meer in het hardlopen gaan verdiepen en ook in hardlooptechniek en analyses. Dit is dan ook de belangrijkste reden van het ontstaan van B-running. Ik vind het super om mensen die iets willen leren of bereiken op sportgebied te begeleiden en samen met die persoon doelen te stellen en ze helpen dat doel te behalen. En hoe kan dat nou beter dan dicht bij huis in de mooie polder tussen Zonnemaire en Brouwershaven in samenwerking met De Fyzieo, praktijk van Hans Dekker in Zierikzee, en Residence Oud Bommende van Brenda van Putte-Voet die haar accommodatie ter beschikking stelt.

Ik ben Bastian Mathijssen ik kom uit Zonnemaire, ik ben in 1971 in Eindhoven geboren. Na ruim 25 jaar mijn eigen bedrijf gehad te hebben kreeg ik meer tijd voor hobby’s, hardlopen deed ik wel eens. We hadden Sjaak (de hond) en toen kwam ik in aanraking Canicrossen. Dat was in 2013. Ik liep mijn eerste wedstrijd in 2014. Ik heb mijn eerste “officiële” halve marathon gelopen in 2005 tijdens de marathon van Rotterdam omdat we mee gingen op expeditie naar de Mont Blanc. Tien jaar later ben ik begonnen met trailrunnen. Ondertussen al heel wat trails gelopen met als hoogtepunt in 2017 de Trans Gran canaria. Op dit moment hebben we twee honden Baco een Hollandse/Mechelse herder die nog wat sturing nodig heeft en Stella Duitse staande korthaar. Stella woont bij mijn ouders.

BIBA 4Mijn naam is BiBa. Ik ben geboren op 1 juni 2018. Ik ben een eurohound, een racehond. Ik heb nog 6 broertjes en 4 zusjes waarvan er maar 1 echt op mij lijkt. Mijn baasjes vroegen om een knuffelhond, nou dat is gelukt. Ik kruip het liefst even opschoot voordat ik ga spelen. Nu gaan mijn nieuwe baasjes met mij aan de slag. Hopelijk kan ik hun een beetje bijbenen en gaan we lekker veel op pad samen!

 

 

 

powerbar

Sport voeding..  We weten uit ervaring hoe belangrijk dit is.  Om je een idee te geven wat we tijdens trainingen en wedstrijden maar ook in ons dagelijks leven eten en drinken:

Tijdens het lopen gebruiken wij Pepti Plus grapefruit een koolhydraat rijke sportdrank. Als voeding gebruiken we vaak Powerbar Ride peanut/caramel repen, een paar action nogarepen plus de Lucho Dillitos en Sis gelletjes om ons energie level op peil te houden.

In het dagelijks leven proberen we uiteraard zoveel mogelijk variatie in onze voeding aan te brengen. In ieder geval eten we 2 á 3 keer per week vegetarisch. Daarnaast proberen we 5 á 6 keer per dag 20 gram eitwit te eten.  Indien dit niet lukt met normaal eten we vullen we onze voeding aan met powerbar proteïnen repen, O.a. heerlijke vanille crunchy.

buff1buff2

B-Rrunning heeft handige neksjaaltjes, ook wel buffies genoemd, laten maken.  Ideaal in de winter om je te beschermen op koude dagen maar ook in de zomer als verkoeling als je ze nat om je pols bindt.