PSR de Pyreneeën stage run.
BIRGIT PSR2019Een zware maar mooie 7 daagse race. Een goed gemiddelde loper heeft een tijd nodig tussen de 50 en 60 uur. Het is deels een zeer technisch parcours, van ruim 240 km met 15000 hm. De cutoff tijden zijn vrij strak gepland dus goed kunnen klimmen is wel een must. De cutoff tijden waren ook in de voorbereiding ook onze grootste zorg.  Ook omdat de dagen veelal beginnen met een stevige klim.

Wat je grootste trainings voorbereiding is is “time on your feet” de belastbaarheid van je lijf trainen. En zeker een of meer 5 daagse training in de bergen (Alpen). Om het tussen je oren er ook klaar voor te zijn.


Wat eet je al zo.

Veel vooral veel, het ontbijten en avond eten is top geregeld. Maar tijdens je race vooral suikers in vorm van gelletjes, repen en sportdrank.

Lees verder

PSR18 600pxTHE PYRENEES STAGE RUN (PSR 2019)

De Pyreneeën Stage Run vindt dit jaar plaats van 1 t/m 7 september en dit jaar nemen we met twee teams deel aan deze loodszware, 7-daagse wedstrijd met in totaal 250 kilometers met een maar liefst 15.000 hoogtemeters. Het eerste team bestaat uit Ilse en Birgit en het tweede team uit Robert & Bastian.

Lees verder

logoSwiss Trail Tour 28-29-30 September 2018

“Wat nu?”; dachten Bastian, Robert, Dick en ik toen we uitgeloot waren voor de UTMB (Ultra Trail de Mont Blanc). We zijn toen gaan zoeken op internet en op verschillende trailsites en zo kwamen we op de de Swiss Trail Tour, een 3 daagse stagerun in Zwitserland, in Lenk. Een evenement dat voor de eerste keer op die locatie georganiseerd werd dus er was nog niet zoveel over bekend maar het zag er allemaal wel al mooi en uitdagend uit. Tevens was het een goede test voor het doel van 2019...de TAR!

Lees verder

hochkoningtrailHochkonigman, Oostenrijk, 2 juni 2018
47 km, 2750 H+

Wat was het weer een belevenis en wat ben ik toch graag in de bergen...
Donderdagavond vertrokken we richting Oostenrijk om de Hochkonigman te lopen onder leiding van de Bredasebergbaronnen. In Maria Alm aangekomen hebben we eerst onze startnummers opgehaald en daarna naar Dienten, naar Die Alteschule, om te overnachten en heerlijk te eten. Elly heeft ons goed verwend.

Lees verder

DINAMI (2)Trailclinic Westerschouwen

Vandaag zijn de Dinami-runners weer eens op pad geweest. Deze keer voor een Trailclinic in Westerschouwen onder leiding van de internationale toppers Michel Buijck, Tim Pleijte en Renate de Reus. Na de koffie en heerlijke appeltaart van La Baguette hebben ze meer dan 2 uur door het bos, berg op en af gelopen, technieken geleerd, grenzen verlegd en veel moois gezien en ook nog genoten. Daarna hebben ze genoten van een uitgebreide lunch bij de Molenberg geheel verzorgt door Marcel Willemse en zijn team.

Iedereen superbedankt voor de de leuke dag !

mullerthal trailMullerthal Trail 2018
Vrijdag om 11:00 uur vertrek vanuit Zierikzee richting Luxemburg om 3 dagen lang daar in de heuvels het trailrunnen maar weer eens op de echte wijze te beleven. Met 18 lopers, waaronder een 12-tal Bosbokken, verblijven we in hotel Trail-Inn in het plaatsje Berdorf. De weersvoorspellingen wijzen op prima hardloop-weer, dus vol goede moed snellen we richting Luxemburg. Verdeeld over 2 auto's rijden Erwin, Marleen, Jacqueline, Bart, Lianne, Johnny, Serge en Dick totdat we het cafeïne-tekort moeten aanvullen. Toevallig ontmoeten we daar Birgit, Ilse, Bastian en Robert die ook Rianne in Heinkenszand hebben opgepikt. Verder richting Berdorf. Na een voorspoedige reis treffen we daar de overige 6 lopers, Angelique, Wessel, Mirjam, Jolanda en Barry. De kamers worden bevolkt, waarna we een heerlijke pastamaaltijd nuttigen.

Lees verder

ironmen luxVan recratief loper naar Ironman
In mijn jeugd ben ik altijd bezig geweest met sport. Vanaf een jaar of 8 heb ik handbal gespeeld en na mijn studie ben ik bij de reddingsbrigade actief geweest met roeien, zwemmen en hardlopen. Een aantal werkgevers later en de komst van 2 kinderen zorgen er voor dat ik andere keuzes maak en het houdt bij een keer per week squashen.

In 2016 besluit ik met 2 vrienden om deel te nemen aan een kwart triathlon. Mijn conditie blijkt suboptimaal te zijn en ik besluit na een paar weken aanmodderen dat ik hulp nodig heb. Ik stuur in begin april een e-mail aan Birgit.Na een intake waaruit geen gekke dingen naar voren komen we tot de conclusie dat ik geholpen ben met training op uithoudingsvermogen en core training. We starten met schema’s van 3-4 weken waarin we 1 keer gezamenlijk trainen en ik zelf 2 á 3 keer hardloop en 2 keer start met oefeningen. Zo’n kwart triathlon bestaat echter uit 3 onderdelen. Daarom zwem ik ook 1 keer per week en koop ik een fiets die ik vrijwel niet gebruik tot aan de wedstrijd.

Lees verder

TRANSGRAN LOGOTrans Gran Canaria 2017
Wat een bizarre tocht, 82 km hardgelopen tenminste berg op wandelen zodra het vlak werd gingen we hardlopen. tenminste bergafwaarts probeer je ook zoveel mogelijk te rennen. Maar wat was het mooi en gaaf. De eerste 40 km zaten de meeste hoogtemeters in zo'n 3600, dat ging eigenlijk best soepel. We hadden goed uit geruste drankposten om de +/- 10 km met noten, chocolade, dadels, chips en nog veel meer. En die op 40 km hadden we ook nog een dropbag mogen achterlaten voor extra voeding en schone kleding en een blikje cola. Het eten was daar extra uitgebreid pasta, soep, aardappelen en nog van alles meer. Toen de 2e deel dat werd veel afdalen en we wisten dat het op het einde er nog een erg rot stuk zou komen.

Lees verder

TRAILLOGOTrailrunning evenement Trail d'Albertville
Een interview door Sportzapper...

Het idee van de Trail d'Albertville
Samen met mijn vriend willen we in februari 2017 deelnemen aan de Trans Gran Canaria. Dit is een tocht van 82 km. met 4300 hoogtemeters. Voor ons is de Trail d'Alberville eigenlijk een test. Nog nooit eerder hebben we deze afstand met dit aantal hoogtemeters gelopen. Het doel is dan ook om binnen de tijd de finish te halen. Wij gaan wel direct voor de 48 km. Er is ook een 26 km. en een 12 km. afstand.

Conditie en training

We hebben nog nooit eerder zo ver en zoveel hoogtemeters per km gelopen. Ik heb iedere maand toegewerkt naar een trail met steeds weer een langere afstand en meer hoogtemeters. Ik train ongeveer 2 x per week (hardlopen) en geef 5 uur per week sportlessen die ik zelf mee doe op de sportschool waaronder coretraining en krachttraining (pump, power). Ik ben helemaal klaar voor de Trail d'Alberville zonder blessures.

Lees verder